Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hur reser vi?

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Hur reser vi?

  Vi åker i två till tre 4x4 bilar vilket håller oss en liten grupp med stor flexibilitet, väldigt personligt och med lite väntetider, dvs maximalt med äventyr. Att vi använder flera bilar har också den stora fördelen att ifall något händer med en av bilarna har vi alltid en annan som tar oss ut. Det är inte att rekommendera att åka till de ställen vi åker i endast en bil.

  Boende sker företrädelsevis genom vildkamping, dvs vi slår läger där vi hittar en bra plats, fäller upp våra tält och fäller ut våra markiser, tar ut våra bord och stolar och sedan är vi som hemma, var än i världen vi är. Vi har allt med oss för matlagning på gasolkök, vattenreserver, kylskåp, elektricitet för att ladda saker, allt för att vi ska kunna vara borta från ”civilisationen” många dagar. Sover gör vi antingen i uppfällbara taktält på bilens tak eller i bilen som är inredd som sovplats. Taktälten är geniala tält som är fastsatta på bilarnas tak och kan med en enkel handvändning fällas upp och på några minuter vara sovklara. De är mycket bekväma med 7 cm riktig madrass, inte så långt från en vanlig säng. Det är en fantastiskt upplevelse att ligga inrullad i sovsäcken 2 meter över marken med tältingången upprullad och en full vy över nejden, må det vara öken, savann eller berg med en stjärnfylld himmel. Det är få saker som är bättre.

  Ifall det av någon anledning inte går att vildkampa, t ex i en stad, sover vi på en kampingplats och ifall det heller inte är möjligt blir det i undantagsfall motell/hotell.
  Last edited by fredrikarnell; 06-01-2016, 18:31.
  Arnell Expedition
  Vad blir nästa äventyr?
Working...
X