Expedition Tunisien 2013: Dag 1

Det är sex förväntansfulla deltagare på Expedition Tunisien som står och väntar vid ett gathörn i centrala Geneve när vi kommer med våra bilar för att påbörja expeditionen. Deltagarna kommer med mycket varierande bakgrund, både offroad-intresserade och mer äventyrsfokuserade (varav flera är medlemmar här på Utsidan). Bland oss har vi Peter (Offroadarrangör och -entusiast) från Malmö, Nils (barock-oboe-spelare, en av tre i Sverige!) också från Skåne, Joakim (dokorand på Chalmers i Göteborg med bestigningar som Aconcagua under bältet), Anna (ökenälskare och författare från Uppsala), Rasmus (mekaniker från Stockholm med offroad-intresse) och Felix (offroadentusiast också från Stockholm). Med åldrar från 20 till 48 och allt däremellan ger det en enormt härlig dynamik till vår expeditionsgrupp. Vi skulle nu spendera två veckor tillsammans. Vi som arrangerar det heter Fredrik och Matilda. Åtta deltagare och två 4x4 mot Tunisien och Sahara.

Click image for larger version

Name:	Fredrik Arnell--20130512-6494_t.jpg
Views:	1
Size:	72.7 KB
ID:	428

Efter en introduktion sätter vi snabbt av söderut till första anhalten, en kampingplats i nära Alessandria i Italien. Vi tar vägen genom Franska Alperna och passerar från Frankrike till Italien via Chamonix och Mont Blanc-tunneln. Mont Blanc självt är höljt i dimma, men de lägre 4000 meters topparna är synliga och det ser ut som om de sträcker på sig lite extra för att alla försöka ta platsen som den näst högsta toppen i Alperna.

Matilda tappar ganska snart sin plånbok och skrämmer deltagarna med att kanske vara en virrpanna, men lyckas snabbt vinna tillbaka förtroendet och blir anförtrodd med att vara ansvarig för den gemensamma hushållskassan som vi skulle använda för alla gemensamma utgifter. Vi kör ner till vår kamping i Alessandria. Det är vår sista och enda kampingplats under expeditionen. Vi avnjuter en välförtjänt italiensk pizza och Nils introducerar gänget till grappa, motsvarighet till nordeuropas vodka kan man nog säga. På kvällen packar vi om och alla får sina lådor att förvara sina personliga saker i. Det är klart att mängden packning är aningen större än beräknat, men vi lyckas galant trycka in allt ändå. Sen kommer den stora övningen att för första gången slå upp taktälten. Det gäller att lossa saker i rätt ordning och sedan ha ett litet knyck i vristen och vips är tältet uppfällt på bilens tak. Alla tar till sig tekniken väldigt fort och andra gången det är dags att fälla upp var alla redan mästare på taktältsuppfällning! Vi kryper sedan i kojs.