Announcement

Collapse
No announcement yet.

Sibirien 2015 Expeditionsbeskrivning

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Sibirien 2015 Expeditionsbeskrivning

  Det stora och oändliga Sibirien - mystiskt och otillgängligt – nu har du chansen att upptäcka det med oss. Vi gör en resa som liknar Transibiriska järnvägen med bil där vi verkligen har möjlighet att uppleva landet och människorna nära inpå och kan stanna var vi vill. Följ med oss på ett riktigt äventyr genom Sibirien 2015 i våra fyrhjulsdrivna bilar!

  I denna expedition upplever vi och försöker förstå det slutna och svårtillgängliga Sibirien bortanför allfartsvägarna som få utlänningar någonsin får se – hur den vanlige ryssen har det i sin vardag, hur lever de, vad tycker de, deras syn på världen.

  Vi startar/fortsätter från Bishkek i Kirgizistan och styr kosan norrut. Vi åker in i östra Kazakhstan och ut på stäpperna. Det finns flera alternativa vägar norrut, antingen tar vi en västligare väg och badar i den azurblå sjön Balkash, norrut i Kazakhstan passerar vi städer som Karagandy och Pavlodar, innan vi korsar gränsen över till Sibirien vid Omsk. Alternativt tar vi en ännu ostligare väg genom det otämjda delarna av Kazakhstan och tar oss över till Novosibirsk i Sibirien. Efter att ha gjort Omsk eller/och Novosibirsk by night fortsätter vi på mindre och mindre vägar norrut in i det verkliga Sibirien, där vi letar efter de mindre skogs- och myrvägarna som genomkorsar Sibirien. Det kommer definitivt att bli ett äventyr i naturen där vi kampar i skogen och i anslutning till byar möjligen med flodpassager, hinder, vatten, lera och vingliga broar att korsa, vem vet? Vi kommer med säkerhet att få träffa ryska bönder och inlandsfiskare som lever på det traditionella sättet i sina typiska ryska 1800-talsstugor med gummorna sittandes på rad på bänken utanför. Har vi tur bjuds vi in på te och utan tvekan snart också en vodkahutt! Vad som händer får vi se, en sak är säker: äventyr blir det! Vi tar oss troligen via Ishim och Tyumen vidare västerut, där vi tar de nordligaste framkomliga vägarna i Sibirien. Det blir som en transsibiriska järnvägen men i våra expeditionsbilar med den enorma fördelen mot tåget att vi kan stanna och ta avstickare som vi vill. Vi tar oss sedan tillbaka troligen via Kazan och Nizhniy Novgorod till så småningom Moskva och Riga tillbaka till Sverige. Förhoppniningsvis återvänder vi med en förändrad världssyn och en upplevelse vi sent kommer glömma - något att berätta om för barnbarnen!

  Många har kanske varit på charter och blivit runtskuffade i någon buss – det här är väldigt annorlunda – vi är helt fria och vi undviker alla turistfällor och åker istället till platser dit charterturisten inte kommer. Vi är ute efter äventyret och upplevelsen, vildkamping och de lokala restaurangerna – det äkta helt enkelt. Det blir självklart lite sightseeing längs med vägen, men vi är helt fria att åka dit vi vill och stanna när vi vill. En sak är säker – det kommer att bli ett oförglömligt äventyr utöver det vanliga!

  En reseberättelse om expeditionen till Tunisien 2013 finns på
  http://www.fredrikarnell.com/expedit...seber%E4ttelse


  Det praktiska

  Vi arrangerar detta privat och åker som ett gäng vänner. Vi håller i expeditionsledningen och det administrativa, resten gör vi som ett expeditionsteam - alla bidrar till matlagning, körning, handling, diskning, etc.

  Expeditionen börjar i Bishkek i Kirgizistan, går igenom Kazakhstan och Sibirien och slutar i Stockholm. Tiden borta blir drygt tre veckor. Vi startar i Bishkek 1:a juli 2015 och anländer till Stockholm 22:a juli 2015.

  Vi åker tre bilar och max fyra personer i varje bil. Kostnaden för expeditionen är 15 900 kr per person och detta täcker: bilarna Bishkek-Sibirien-Stockholm, bränsle, bilförsäkringar, ev. reparationer, tullkostnader, väg- och tunnelavgifter, sovplats i taktält eller bil, färja Riga-Stockholm, samt all planering och vår erfarenhet. Typiskt tillkommer mat och dryck, flyg från Sverige till Bishkek, visum, ev. campingplatser/hotell och ev. personliga utgifter/inträden/guider. Generellt brukar det bli lägre dagskostnader på plats än vardagen i Sverige.

  Denna expedition är utmärkt att kombinera med Expedition Kirgizistan 2015 som avgår från Stockholm ca tre veckor innan och avslutas i Bishkek som tar oss genom Centralasien och nästan hela vägen till Kina. Detta blir då en stor expedition på totalt ca sex veckor som ger dig inblick i både Centralasien och Sibirien på en gång – och du sparar in Bishkek-flyget som då finansierar en del av denna andra expedition! Ett unikt tillfälle.

  Vi hoppas att det låter intressant och att vi hörs av! Har du frågor eller bara undrar något – tveka inte att kontakta oss på arnell@kth.se eller fråga direkt här.

  Intresseanmälan skickas till arnell@kth.se. Först till kvarn gäller. Tidigare expeditioner har snabbt blivit fullbokade så vänta inte för länge.

  Hälsningar,

  Fredrik och Matilda
  Last edited by fredrikarnell; 08-01-2015, 15:43.
  Arnell Expedition
  Vad blir nästa äventyr?
Working...
X