Announcement

Collapse
No announcement yet.

Kirgizistan 2015 Expeditionsbeskrivning

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Kirgizistan 2015 Expeditionsbeskrivning

  Vill du med oss ut på ett stort äventyr till Centralasien som är få förunnat? Vad sägs om att doppa fötterna i den krympande Aralsjön, bo hos nomaderna på Centralasiatiska stäppen bland vilda hästar och cowboys eller att uppleva Himalayas okända norra delar? Följ med oss på ett riktigt äventyr som går från Sverige till Kirgizistan i Centralasien 2015 i våra expeditionsbilar!

  Efter en legendariskt häftig expedition till Marocko i april 2014 blickar vi nu österut för nya äventyr, mot Centralasien och Kirgizistan. Den planerade grundrutten går från Stockholm över till Riga via båt och därifrån in i Ryssland och Moskva. Från Moskva tar vi av söderut och korsar den ryska landsbygden i riktning Kazakhstan och Asien. Väl ute på de stora stäpperna i Centralasien passerar vi Aralsjön där vi mäter upp vattenståndet och Rymdbasen Baikonur där vi, om vi har tur, kanske kan få se glimten av en bemannad rymduppskjutning på väg upp mot ISS. Vi ger oss ut på den vilda stäppen och letar efter nomader och deras yurtar. Kanske får vi en insikt i hur det är att klippa får eller hur man rider barbacka. Vi åker sen genom den fertila dalen bommullsdalen längs floden Syr-Darja och via Turkestan och Shymkent närmar vi oss den norra förlängningen av Himalaya som tornar upp sig i bakgrunden. Vi rullar in i det otämjda Kirgizistan och slutar expeditionen ca 20 mil från Kina. Vi gjorde en liknande expedition till Tadjikistan 2012 och det blev en exceptionell expedition med många fantastiska minnen för livet och häftiga upplevelser som vi kommer berätta för barnbarnen om.

  Många har kanske varit på charter och blivit runtskuffade i någon buss – det här är väldigt annorlunda – du är med som aktiv medlem, mitt i äventyret. Vi är helt fria och undviker alla turistfällor och åker istället till platser dit charterturisten överhuvudtaget inte kommer - ja, dit vi åker i denna expedition finns över huvudtaget inga charterresor. Vi är ute efter äventyret och upplevelsen, möten med fantastiska människor och kulturer, vildkamping och de lokala maträtterna – det äkta helt enkelt. Det blir självklart lite sightseeing längs med vägen, men en sak är säker – det kommer att bli ett oförglömligt äventyr utöver det vanliga, i sann expeditionsanda!

  En reseberättelse om expeditionen till Tunisien 2013 finns på
  http://www.fredrikarnell.com/expedit...seber%E4ttelse


  Det praktiska

  Vi arrangerar detta privat och åker som ett gäng vänner. Vi håller i expeditionsledningen och det administrativa, resten gör vi som ett expeditionsteam - alla bidrar till matlagning, körning, handling, diskning, etc.

  Expeditionen börjar i Stockholm (möjlighet finns att åka med bilarna från Småland) och slutar i Bishkek i Kirgizistan. Expeditionen börjar med en båttur över till Riga där vi tar vägen mot Moskva och Asien. Tiden borta blir nästan tre veckor. Vi startar i Stockholm 10:e juni 2015 och avslutar i Bishkek, Kirgizistan 28:e juni 2015.

  Våra bilar är av modellerna Land Rover Defender 110, 300 Tdi och Toyota Land Cruiser HZJ75. Alla bilar är helt mekaniska och gjorda för tuffa tag samt utrustade för expeditionsresor, vilket gör att de passar perfekt för den här typen av äventyr.

  Vi åker tre bilar och max fyra personer i varje bil. Kostnaden för expeditionen är 14 900 kr per person och detta täcker: bilarna Stockholm-Bishkek, bränsle, bilförsäkringar, ev. reparationer, tullkostnader, väg- och tunnelavgifter, sovplats i taktält eller bil, färja Stockholm-Riga, samt all planering och vår erfarenhet. Typiskt tillkommer mat och dryck, flyg från Bishkek till Sverige, visum, ev. campingplatser/hotell och ev. personliga utgifter/inträden/guider. Generellt brukar det bli lägre dagskostnader på plats än vardagen i Sverige.

  Denna expedition är perfekt att kombinera med Expedition Sibirien 2015 som avgår från Bishkek och tar oss genom det vilda Sibirien med slutpunkt i Sverige. Detta blir då en stor expedition på totalt ca sex veckor Stockholm till Stockholm som ger dig inblick i både Centralasiens hemligheter och Sibiriens otillgängliga vildmark på en gång – och du sparar in Bishkek-flyget och finansierar på så sätt en del av den andra expeditionen!

  Vi hoppas att det låter intressant och att vi hörs av! Har du frågor eller bara undrar något – tveka inte att kontakta oss på arnell@kth.se eller fråga direkt här.

  Intresseanmälan skickas till arnell@kth.se. Först till kvarn gäller. Tidigare expeditioner har snabbt blivit fullbokade så vänta inte för länge.

  Hälsningar,

  Fredrik och Matilda
  Last edited by fredrikarnell; 08-01-2015, 15:39.
  Arnell Expedition
  Vad blir nästa äventyr?
Working...
X