Announcement

Collapse
No announcement yet.

Vad skiljer en expedition från en vanlig resa?

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Vad skiljer en expedition från en vanlig resa?

  Click image for larger version

Name:	Fredrik Arnell--20130506-5529.jpg
Views:	1
Size:	80.1 KB
ID:	568

  En expedition i vår bemärkelse utmärker sig tydligast på att den inte är planerad i detalj utan växer fram under resans gång. Fokuset och vårt mål är att utforska, upptäcka och uppleva, inte att slaviskt följa ett schema av måsten eller för att pricka av topp-attraktioner en efter en. Inget boende är förbokat, inga rutter förbestämda, allt är ett äventyr som vi genomför och upplever tillsammans.

  Idag, när flygplanen tar oss överallt och världen blir mindre och resorterna allt mer lika finns mellan dessa flygplatser och turistorter så mycket äkta, dit "turistifieringen" inte har hittat och där människor lever ett vanligt liv på de villkoren deras plats tillåter. Det är dessa glömda "emellan" vi är ute efter, där äventyren fortfarande är äkta och okonstlade, där upplevelsen inte har några förbestämda gränser eller på något sätt är planerad, helt enkelt där vi träffar de riktiga människorna, med oftast genuin värme och välkomnande.

  Att vara på expedition är heller inte alltid en dans på rosor. Som det finns "high" finns det också "low", ibland svårt att hitta sovplats, giriga poliser, svårt att forcera vägen, bil som går sönder, färjor som är inställda. Men allt det är del av vårt äventyr och dessa situationer brukar oftast vara de roligaste och mest minnesvärda episoderna på en expedition - när vi utsätts för prövningar och allt ser mörkt ut, men sedan hittar vi en väg att lösa det.

  Av praktiska skäl har expeditionerna en bestämd start- och slutpunkt samt bestämd längd. Vad som sedan finns emellan dessa datum är helt obestämt. Nåja, inte helt obestämt, vi har så klart en grundrutt med intressanta hållpunkter och platser vi kan åka till om vi vill, men inte mer än det. Det är tjusningen: detta är verkligen ett äventyr med allsköns oväntade händelser och inte en guidad chartertur planerad ända in på toalettbesöken.

  En expedition innebär också att var och en är expeditionmedlem och aktiv deltagare - det är vårt äventyr. På en expedition delar vi alla på ansvaret att köra, navigera, ruttplanera, handla, laga mat, diska, etc. Ifall vi behöver gräva eller putta ut bilen som kört fast eller röja vägen som är blockerad bör alla vara beredda att gripa in och hjälpa till. Vi är ett expeditionsteam och ett gäng kompisar och vi gör det tillsammans!
  Last edited by fredrikarnell; 06-11-2013, 10:04.
  Arnell Expedition
  Vad blir nästa äventyr?
Working...
X