Announcement

Collapse
No announcement yet.

Tunisien 2013 Expeditionsbeskrivning

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Tunisien 2013 Expeditionsbeskrivning

  Vill du med ut och köra fyrhjulsdriven bil i öknen, campa under stjärnorna och uppleva Sahara? Vi kommer att göra en resa med två 4x4 till Tunisien under början av maj 2013 och söker er som vill hänga med i våra bilar!

  Vi gjorde en liknande resa till Tunisien 2012 och åkte då till Tunis och ned till Matmata-området, över Dahar-bergen, och från Tataouine (ja, det som gett namnet åt planeten i Star Wars) ut i öknen och till ökenoasen Ksar Ghilane med sina stora sanddyner, tillbaka upp till Douz och vidare Tozeur och tillbaka hem. Det blev en exceptionell resa med många fantastiska minnen och häftiga upplevelser. Vi vill nu göra det igen, och med fler personer!

  Många har kanske varit i Tunisien på charter och blivit runtskuffade i någon buss (det har vi också!) –det här är väldigt annorlunda – vi undviker alla turistfällor och åker istället till platser charterturisten inte kommer. Vi är ute efter äventyret och upplevelsen, stjärnklara nätter i öknen och de lokala restaurangerna. Det äkta helt enkelt. Det blir självklart lite sightseeing längs med vägen, men vi är helt fria att åka dit vi vill och stanna när vi vill. En självklar höjdpunkt är att ta sig till Ksar Ghilane och köra öken-pisten upp till Douz rakt igenom öknen. En sak är säker – det kommer att bli ett oförglömligt äventyr!

  Ett litet urval av bilder från förra resan finns på http://www.fredrikarnell.com/tunisien2012

  Det praktiska

  Vi ordnar detta helt privat och åker som ett gäng vänner. Vi håller självklart i det administrativa, men annars gör vi sakerna som ett expeditionsteam - alla bidrar till matlagning, handling, körning, etc.

  Resan börjar och slutar i Geneve, Schweiz (vilket förkortar körsträckan med ungefär 400 mil tur och retur Sverige!). Det blir alltså flyg till Geneve där våra bilar kommer att stå och därifrån kör vi till Genova, Italien (eller Rom, beorende på färja) och tar båten över till Tunis, Tunisien. Därefter är vi helt fria att göra och åka som vi vill – i sann expeditionsanda!

  Bilarna som vi kommer att åka i är en Land Rover Defender 110 300 Tdi och en Toyota Land Cruiser HZJ75. Båda är helt mekaniska och gjorda för tuffa tag samt utrustade för expeditionsresor vilket gör att de passar perfekt för den här typen av äventyr.

  Vi åker max 4 i varje bil, så utöver oss själva har vi alltså 6 platser och platserna ges till självkostnadspris (vi gör absolut ingen vinst på detta, snarare tvärtom). Det som ingår är: bilarna Geneve-Tunisien-Geneve (inklusive allt, diesel, försäkring, ev. reparationer, tullkostnader, vägavgifter etc.), sovplats i tält eller taktält (dock inga hotell ifall det skulle krävas av någon anledning), färja Genova-Tunis-Genova (kostar ungefär 28 000 kr för båda bilarna och 8 personer!). Förra gången blev totala körsträckan runt 300 mil Geneve till Geneve. Planen är att åka över Valborg och Kristihimmelsfärd i början av maj. Sverige till Sverige borde bli runt två veckor, beroende lite på färje- och flygtider. Exakta datum bestämmer vi lite närmare då färjorna går att boka.

  Det som varje person bidrar med sätts när vi vet hur många som kommer med och vad färjorna kostar när vi bokar dem. Detta täcker allt enligt ovan (typiskt tillkommer mat och dryck, flyg till/från Geneve och ev. personliga utgifter/inträden/guider, etc.).

  Till Geneve kan man komma med Easyjets billiga direktflyg från Arlanda (ofta under tusenlappen fram och tillbaka). Maten är också mycket billigare än i Sverige.

  Vi hoppas att det låter intressant och att vi hörs av! Har du frågor eller bara undrar något – tveka inte att kontakta oss på arnell@kth.se eller fråga direkt i denna tråd.

  Intresseanmälan skickas till arnell@kth.se. Först till kvarn gäller.

  Hälsningar,
  Fredrik och Matilda
  Last edited by fredrikarnell; 31-10-2013, 09:01.
  Arnell Expedition
  Vad blir nästa äventyr?
Working...
X