Announcement

Collapse
No announcement yet.

Marocko 2014 Expeditionsbeskrivning

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Marocko 2014 Expeditionsbeskrivning

  Vill du med ut och köra i öknen, campa under stjärnorna och uppleva Sahara? Följ med oss på ett riktigt äventyr till Marocko i april 2014 i våra fyrhjulsdrivna bilar!

  Efter en mycket lyckad expedition till Tunisien i maj 2013 höjer vi nu ribban och tar våra äventyr till den Nordafrikanska atlantkusten och Marocko. Den planerade grundrutten går från Geneve i Schweiz till Tanger i norra Marocko ner via bergsvägar till staden Fes med dess marknader och vidare söderut över de höga Atlasbergen till Merzouga med det stora sanddynshavet Erg Chebbia. Vi planerar att ta pisten från Merzouga söderut till nära den Algeriska gränsen där den riktiga Saharaöknen börjar med blandat stora sanddyner och öken och därefter leta hjulspår västerut – vi kommer till och med att åka en del av Paris-Dakar-rutten! Garanterat kommer vi att få stjärnklara nätter, enormt fina vyer, vildcamping med lägereld och grillning. Vidare på ökenvägar via små ökenbyar som Mhamid och Assa, när vi fortsätter ut mot Atlanten efter en härlig tid i öknen för ett förfriskande bad och strandkörning på den nästintill okända paradisstranden Plage Blanche. Vi korsar sedan Anti-atlasbergen norrut och tar oss uppåt via den mytomspunna handelsplatsen Marrakech innan vi far hemåt. Vi gjorde en liknande expedition till Marocko 2011 och det blev en exceptionell resa med många fantastiska minnen och häftiga upplevelser.

  Många har kanske varit i Marocko på charter och blivit runtskuffade i någon buss – det här är väldigt annorlunda – vi är helt fria och vi undviker alla turistfällor och åker istället till platser dit charterturisten inte kommer. Vi är ute efter äventyret och upplevelsen, stjärnklara nätter i öknen och de lokala restaurangerna – det äkta helt enkelt. Det blir självklart lite sightseeing längs med vägen, men vi är helt fria att åka dit vi vill och stanna när vi vill. En sak är säker – det kommer att bli ett oförglömligt äventyr utöver det vanliga!

  Ett litet urval av bilder från expeditionen till Tunisien i maj 2013 finns på:
  http://www.fredrikarnell.com/tunisien2013

  En reseberättelse om expeditionen till Tunisien 2013 finns på:
  http://www.fredrikarnell.com/expedit...seber%E4ttelse


  Det praktiska

  Vi arrangerar detta privat och åker som ett gäng vänner. Vi håller i expeditionsledningen och det administrativa, resten gör vi som ett expeditionsteam - alla bidrar till matlagning, körning, handling, diskning, etc.

  Expeditionen börjar och slutar i Geneve, Schweiz (vilket förkortar körsträckan med ungefär 400 mil tur och retur Sverige!). Det blir alltså flyg till Geneve där våra bilar kommer att stå och därifrån kör vi genom Frankrike, till södra Spanien och Gibraltar varifrån vi tar en kort båttur över till Marocko. Därefter är vi helt fria att göra och åka som vi vill – i sann expeditionsanda!

  Bilarna som vi kommer att åka i är av modellerna Land Rover Defender 110, 300 Tdi och Toyota Land Cruiser HZJ75. Alla bilar är helt mekaniska och gjorda för tuffa tag samt utrustade för expeditionsresor, vilket gör att de passar perfekt för den här typen av äventyr.

  Vi åker 2 till 3 bilar och max 4 personer i varje bil, så vi har ett starkt begränsat antal platser. Kostnaden för expeditionen är 9500 kr per person och detta täcker: bilarna Geneve-Marocko-Geneve (inklusive allt, diesel, försäkringar, ev. reparationer, tullkostnader, väg- och tunnelavgifter etc.), sovplats i taktält eller bil, färja Spanien-Marocko-Spanien. Typiskt tillkommer mat och dryck, flyg till/från Geneve, ev. campingplatser/hotell och ev. personliga utgifter/inträden/guider. Generellt brukar det bli mycket lägre dagskostnader på plats än vardagen i Sverige. Till Geneve kan man komma med t ex Easyjets billiga direktflyg från Arlanda (går att få under tusenlappen fram och tillbaka).

  Vi åker över påsk när det är lite mindre hett i Sahara med temperaturer som fortfarande är behagliga men ändå varmare än svensk sommar – ett härligt avbrott efter vinterkylan. Tiden borta blir ungefär två och en halv vecka. Exakta spikade datum bestämmer vi lite närmare, men preliminärt gäller 6:e april till 23:e april (Geneve till Geneve).

  Mer information och bakgrund finns på http://www.fredrikarnell.com/expeditionsforum.

  Vi hoppas att det låter intressant och att vi hörs av! Har du frågor eller bara undrar något – tveka inte att kontakta oss på arnell@kth.se eller fråga direkt här.

  Intresseanmälan skickas till arnell@kth.se. Först till kvarn gäller. Expeditionen till Tunisien i maj blev snabbt fullbokad så vänta inte för länge.

  Hälsningar,
  Fredrik och Matilda
  Last edited by fredrikarnell; 21-10-2013, 09:27.
  Arnell Expedition
  Vad blir nästa äventyr?

 • #2
  Lägger till en bild för att bättre illustrera tänkta rutten i Marocko. Detta är självklart bara en grundrutt och vi kan ändra den tillsammans både före och under resan.

  Orange prick är färjelägret där vi kommer in och ut ur Marocko.
  Röd linje är rutt på mestadels vägar (grus eller asfalt) med inslag av offroad-sträckor
  Rosa linje är mestadels hjulspår eller offroad.


  Click image for larger version

Name:	marocko2014.jpg
Views:	1
Size:	97.4 KB
ID:	508
  Arnell Expedition
  Vad blir nästa äventyr?

  Comment

  Working...
  X