Announcement

Collapse
No announcement yet.

Transsahara 2018 Expeditionsbeskrivning

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Transsahara 2018 Expeditionsbeskrivning

  Häng med oss när vi korsar Sahara hela vägen ner till dess ände långt ner i Afrika! Vi kavlar upp ärmarna och ger oss ut på något som kommer att bli riktigt utmanande! Det kommer bli en riktig Afrikaupplevelse med stora sanddyner, offroad, oförglömliga möten, Atlantkust och Afrikanska småbyar. Vi åker över årskiftet 2017/2018 i våra expeditionsbilar.

  Expeditionen tar sin början i Malaga i södra Spanien, där vi möts upp och tar oss över Medelhavet till Afrika. Vi stiger in i hetluften direkt, med färgsprakande upplevelser med Marockanska dofter och smaker. Vi besöker den livliga handelsstaden Marrakech i Marocko och tar oss söder ut över Atlasbergen och ner mot Saharas vidder i det vidsträckta och okända landet Västsahara. Vi följer den unika Atlantkusten och får en härlig blandning av magnifik havsutsikt och stora sanddyner, en mycket ovanlig kombination! I Västsahara söker vi upp häftiga havslaguner, saltsjöar, vrak och självskrivet den paradisiska lagunen på halvön Rio de Oro, etc.

  Väl i södra Västsahara och mätta på en sista Marockospecialitet Tajine och oliver passerar vi över till det vidsträckta ökenlandet Mauretanien och det kilometerbreda ingen-mans-landet som utgör gränsområdet. Vi tar oss till landets vrakstad Nouadhibou där vi tar in vrakkyrkogården samt provianterar. Vi tar oss nu rakt ut i Saharas ödemarker och kör längs med den helt otroligt isolerade malmjärnvägen SNIM som tar oss 50 mil rakt igenom sanddynerna. Var beredd på ett äventyr utöver det vanliga - här kommer vi alla att få hugga i för att ta oss över! Vi kommer ut på andra sidan i en helt annan värld: landsbygden med småbyar och äkta Afrika i Adrar-området. Beroende på vad vi väljer att prioritera tar vi oss antingen djupare in i öknen till världsarvsstaden Chinguetti, ett gammalt center för karavanhandel från 1300-talet som ännu står kvar och kanske fortsätter vi vidare till de enorma dynhaven vid Ouadane eller så viker vi av söder ut och letar krokodiler vid Senegalfloden och besöker de pittoreska afrikanska byarna i Subsahara Afrika. Vilket vi än väljer kommer det att bli helt oförglömligt, var så säker! Vi tar pister förbi mindre afrikanska byar och får chansen att dela ut pennor och block som vi tagit med oss till barnen och vi får med säkerhet känna på stora doser av den afrikanska gästfriheten, vilket ofta är höjdpunkterna. Vägen norrut går delvis via offroadpister längs med Atlantkusten - badbyxor på alltså! Vi grillar färsk fisk över öppen eld på stranden. Vi passerar huvudstaden Nouakchott och vägen upp ger möjlighet till ytterligare äventyr.

  Efter denna expedition kommer du att ha korsat Sahara på riktigt! Smaka på det! En sak - det här är så långt ifrån en charterresa man nästan kan komma. Var med på äkta äventyr, där du bidrar som expeditionsmedlem till hur expeditionen formas. Missa inte denna chans!

  Ett litet urval av bilder från expeditionen till Marocko 2014 finns på:
  http://www.arnellexpedition.se/forum...n-marocko-2014

  En liten samlig av omdömen från tidigare expeditionsmedlemmar:
  http://www.arnellexpedition.se/forum...n-marocko-2014

  En reseberättelse om expeditionen till Tunisien 2013:
  http://www.arnellexpedition.se/forum...er%C3%A4ttelse


  Det praktiska

  Expeditionen startas och avslutas i Malaga i södra Spanien, vilket sparar oss totalt ca 700 mil transport för att komma till/från Afrika från Sverige. Tiden borta blir ca tre veckor. Preliminära datum för expeditionen är 29:e december 2017 till 18:e januari 2018.

  Expeditionen sker i våra svenska expeditionsbilar som är av modellen Toyota Land Cruiser HZJ75 Troopie - med världskänd pålitlighet och används överallt där det är extrema förhållanden och av allt från FN & NGOs till guerillasoldater. Bilarna är helt mekaniska och gjorda för tuffa tag samt fullt utrustade för expeditionsresor, vilket gör att de passar perfekt för den här typen av äventyr.

  Vi åker två till tre bilar och max två personer sittandes i bredd. Kostnaden för expeditionen är 15 900 kr per person och detta täcker: bilarna Malaga-Sahara-Malaga, bränsle, bilförsäkringar, ev. reparationer, tullkostnader, väg-, bro- och tunnelavgifter, färjekostnader, sovplats i taktält eller bil, samt all planering och vår erfarenhet. Typiskt tillkommer mat och dryck, flyg till/från Malaga, visum till Mauretanien (köps på plats), ev. campingavgifter och ev. personliga utgifter/inträden/guider. Generellt brukar det bli mycket lägre dagskostnader på plats än vardagen i Sverige.

  Mer information och bakgrund finns på http://www.arnellexpedition.com/forum. Du kan också följa oss på Facebook här: http://www.facebook.com/arnellexpedition.

  Vi hoppas att det låter intressant och att vi hörs av! Har du frågor eller bara undrar något - tveka inte att kontakta oss på arnell@kth.se.

  Intresseanmälan skickas till arnell@kth.se. Först till kvarn gäller. Tidigare expeditioner har snabbt blivit fullbokade så vänta inte för länge.


  Hälsningar,

  Fredrik och Matilda
  Last edited by fredrikarnell; 20-11-2016, 13:50.
  Arnell Expedition
  Vad blir nästa äventyr?

 • #2
  Ett exempel på möjlig expeditionsrutt. Exakt rutt kommer vi att bestämma tillsammans under expeditionens gång, som det ska vara!

  Click image for larger version

Name:	ExpeditionTranssahara2018.jpg
Views:	2
Size:	119.6 KB
ID:	703

  Arnell Expedition
  Vad blir nästa äventyr?

  Comment

  Working...
  X