Announcement

Collapse
No announcement yet.

Marocko 2017 Expeditionsbeskrivning

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Marocko 2017 Expeditionsbeskrivning

  Vill du hänga med på ett riktigt äventyr ut i Sahara-öknen och upp i Atlasbergen i Marocko? Vi tar oss genom sanddyner, över berg, umgås med nomader och campar under stjärnorna. Vi åker oktober 2017 i våra fyrhjulsdrivna bilar!

  Efter flera mycket lyckade och varierande expeditioner till Marocko med många häftiga upplevelser, tar vi oss nu tillbaka till detta underbara land. Fokus på expeditionen ligger på berg och öken. Expeditionen utgår från Malaga i Spanien och den planerade grundrutten tar oss över till Tanger i norra Marocko ner via bergsvägar till staden Meknes med dess marknader och vidare söderut där vi hittar spännande och vindlande bergspassvägar kors över de höga Atlasbergen ner till Merzouga med det stora sanddynshavet Erg Chebbi. Vi planerar att ta pisten från Merzouga söderut till nära den Algeriska gränsen där den riktiga Saharaöknen börjar med blandat stora sanddyner och öken och därefter leta hjulspår västerut – vi kommer till och med att åka en del av Paris-Dakar-rutten! Garanterat kommer vi att få stjärnklara nätter, enormt fina vyer, härliga möten med beduiner, sand- och bergskörning, vildcamping med lägereld och grillning. Vidare på ökenvägar via små ökenbyar tar vi oss bakvägen över dynhavet Erg Chegaga. På vägen norrut korsar vi de karaktäristiska Anti-atlasbergen på små bergsvägar och tar oss uppåt via den mytomspunna handelsplatsen Marrakech innan vi far norrut.

  Många har kanske varit i Marocko på charter och blivit runtskuffade i någon buss - det här är väldigt annorlunda - vi är helt fria och vi undviker alla turistfällor och åker istället till platser dit charterturisten inte kommer. Vi är ute efter äventyret och upplevelsen, stjärnklara nätter i öknen och de lokala restaurangerna - det äkta helt enkelt. Det bästa upplevelserna brukar vara alla de händelser och möten som inte är planerade! Det blir självklart lite sightseeing längs med vägen och vi är helt fria att åka dit vi vill och stanna när vi vill. En sak är säker – det kommer att bli ett oförglömligt äventyr utöver det vanliga!

  Ett litet urval av bilder från expeditionen till Marocko 2014 finns på:
  http://www.arnellexpedition.se/forum...n-marocko-2014

  En liten samlig av åsikter från tidigare expeditionsmedlemmar som varit med i Marocko:
  http://www.arnellexpedition.se/forum...n-marocko-2014

  En reseberättelse om expeditionen till Tunisien 2013 finns på:
  http://www.arnellexpedition.se/forum...er%C3%A4ttelse


  Det praktiska

  Vi arrangerar detta privat och åker som ett gäng vänner. Vi håller i expeditionsledningen och det administrativa, resten gör vi som ett expeditionsteam - alla bidrar till matlagning, körning, proviantering, diskning, etc.

  Expeditionen börjar och slutar i Malaga, Spanien - vilket förkortar körsträckan med ungefär 700 mil tur och retur Sverige! Detta är alltså 100% äventyr och inga transportsträckor. Det blir alltså flyg till Malaga där våra bilar kommer att stå och vänta på dig. Därifrån tar vi en kort båttur över till Marocko. Därefter är vi helt fria att göra och åka som vi vill - i sann expeditionsanda!

  Vi åker under hösten när det är lite mindre hett i Sahara med temperaturer som fortfarande är behagliga men ändå varmare än svensk sommar – ett härligt avbrott från höstrusket. Tiden borta blir ungefär två veckor. Preliminära datum är 22:e oktober till 4:e november 2017 över Alla Helgonshelgen (exakta spikade datum bestämmer vi lite senare).

  Bilarna som vi kommer att åka i är av modellen Toyota Land Cruiser HZJ75 Troopie. Bilarna är helt mekaniska och gjorda för tuffa tag samt utrustade för expeditionsresor, vilket gör att de passar perfekt för den här typen av äventyr.

  Vi åker två eller tre bilar och max två personer sittandes i bredd, så vi har ett starkt begränsat antal platser. Kostnaden för expeditionen är 10 900 kr per person och detta täcker: bilarna Malaga-Marocko-Malaga, bränsle, bilförsäkringar, ev. reparationer, tullkostnader, väg-, bro- och tunnelavgifter, sovplats i taktält eller bil, färja Spanien-Marocko-Spanien, samt all planering och vår erfarenhet. Typiskt tillkommer mat och dryck, flyg till/från Malaga, ev. campingplatser/hotell och ev. personliga utgifter/inträden/guider. Visum fås kostnadsfritt vid gränsen för svenska medborgare. Generellt brukar det bli mycket lägre dagskostnader på plats än vardagen i Sverige. Till Malaga kan man komma med direktflyg eller med byte och brukar gå att få tag på väldigt billigt.


  Mer information och bakgrund finns här på http://www.arnellexpedition.se/forum. Du kan också följa oss på Facebook här: http://www.facebook.com/arnellexpedition.

  Vi hoppas att det låter intressant och att vi hörs av! Har du frågor eller bara undrar något, tveka inte att kontakta oss på arnell@kth.se eller via Facebook.

  Intresseanmälan skickas till arnell@kth.se. Först till kvarn gäller. Tidigare expeditioner har snabbt blivit fullbokade så vänta inte för länge.


  Hälsningar,

  Fredrik och Matilda
  Last edited by fredrikarnell; 20-11-2016, 13:46.
  Arnell Expedition
  Vad blir nästa äventyr?

 • #2
  Ett exempel på grov expeditionsrutt.

  Click image for larger version

Name:	image_240.jpg
Views:	1
Size:	168.3 KB
ID:	699


  Arnell Expedition
  Vad blir nästa äventyr?

  Comment


  • #3
   Hej!
   Påsk erbjuder lite tillfälle till slösurfande.Har börjat spana lite efter flyg till Malaga 22 okt och hem därifrån 4 nov. Vilken tid räknar vi med att ses för starten av vårt äventyr och kommer det att vara på flygplatsen vi har uppsamlingsheatet? Antar att den tiden kan förväntas vara mer förutsägbar än när vi ska hem. Kan man tro att det går att välja ett tidigt flyg till Malaga den 22e okt men mindre säkert att hinna med något hem den 4e nov och därför klokt välja senare datum för hemresan? / Patrik O

   Comment

   Working...
   X