Announcement

Collapse
No announcement yet.

Trans-Europa 2018 Expeditionsbeskrivning

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Trans-Europa 2018 Expeditionsbeskrivning

  En chans att korsa hela Europa, från söder till norr. Vi kommer att utforska centrala Spanien, Atlantkusten i Frankrike och vägen upp mot Sverige. Allt från spanska berg, vin- och ostronoldingar, tidvatten och sanddyner. Vi åker i juni 2018 i våra expeditionsbilar.

  Vi startar i södraste Spanien vid semesterortsområdet Malaga, varifrån vi tar oss rakt norrut genom centrala Spanien, där ännu små vita pueblos hänger sig fast vid bergssidorna, bland olivodlingar och där tjurfäktningen ännu finns. Vi letar små vägar och stigar till de mindre orterna där vi får uppleva det äkta Spanien. Vi kommer att uppleva en del av Spanien som skiljer sig rätt mycket från den typiska semesterbilden av Spanien. Det blir bergskörning i en del av Spanien som inte är alls turistad, vi provar de bästa spanska stekarna och paellorna.

  Vi kommer upp till det omstridda Baskien och San Sebastián, där vi försöker förstå hur historien har påvekat dagens Baskien. Vi tar oss via kusten över Pyrenéerna och anländer då till surfparadiset Biarritz med närliggande Bayonne i Frankrike.

  Vi tar oss norrut och utforskar Europas största dyner. Det är en plats där man tror att man är i Sahara eller Gobi. Vi är nu i vinland och inte vilket som helst, utan franska Bordeaux. Vi åker in till vintillverkarna och provsmakar vinerna och kanske köper med oss några riktigt bra viner direkt från tillverkaren.

  Längs med kusten kommer vi upp mot La Rochelle där all fransk kolonisering av Amerika utgick från. Där finns öarna Oléron och Ré som kan liknas vid ett Öland på steroider. Ute i flodmynningen finns fortet Boyard som är känt från "Fångarna på fortet". Området är också stor ostronproducent i tidvattnet och vi tar oss till dessa producenter för att kanske smaka på Frankrikes specialitet. Härifrån tar vi oss inland genom landliga Frankrike till Luxemburg och Tyskland, varvid vi sedan kommer över till Sverige och vi har då gjort den Trans-Europa, söder till norr.

  Vi kommer att få uppleva delar av Europa som man ofta missar, med stora kontraster, från modernt till urgammalt.

  Vi kör ofta expeditioner i mer exotiska länder, men faktum är att mycket äventyr finns också så här nära oss, det gäller bara att komma dit – och det är vad denna expedition handlar om, att komma till ställen som inte allt för många hittar till, ett Europa man kanske inte är van att se.


  Det praktiska

  Expeditionen startar i Malaga, Spanien och avslutas i Stockholm. Expeditionens längd är strax under två veckor. Preliminära datum för expeditionen är 10:e till 21:e juni 2018. Det finns möjlighet att hoppa av längs vägen i Sverige.

  Expeditionen sker i våra svenska expeditionsbilar som är av modellen Toyota Land Cruiser HZJ75 Troopie - med världskänd pålitlighet och används överallt där det är extrema förhållanden och av allt från FN & NGOs till guerillasoldater. Vi åker två bilar och max två personer sittandes i bredd. Kostnaden för expeditionen är 7 900 kr per person och detta täcker: bilarna Spanien-Sverige, bränsle, bilförsäkringar, ev. reparationer, väg-, bro- och tunnelavgifter, sovplats i taktält eller bil, samt all planering och vår erfarenhet. Typiskt tillkommer mat och dryck, flyg till Malaga (kan faktiskt fås för så lite som 400 kr), ev. campingavgifter och ev. personliga utgifter/inträden/guider.

  Mer information och bakgrund finns på http://www.arnellexpedition.se/forum. Du kan också följa oss på Facebook: http://www.facebook.com/arnellexpedition.

  Vi hoppas att det låter intressant och att vi hörs av! Har du frågor eller bara undrar något - tveka inte att kontakta oss på arnell@kth.se.

  Intresseanmälan skickas till arnell@kth.se. Först till kvarn gäller. Tidigare expeditioner har snabbt blivit fullbokade så vänta inte för länge.

  Hälsningar,

  Fredrik och Matilda
  Last edited by fredrikarnell; 08-02-2018, 18:02.
  Arnell Expedition
  Vad blir nästa äventyr?

 • #2

  Click image for larger version

Name:	Trans-europa2018.jpg
Views:	1
Size:	417.8 KB
ID:	826

  En möjlig grundrutt
  Arnell Expedition
  Vad blir nästa äventyr?

  Comment

  Working...
  X